Soep
4 personen

Kokos pompoen soep


Ingrediënten
1 kleine pompoen (ca. 600 gram schoongemaakte pompoen)
2 uien
1 teentje knoflook
500 ml hete groente bouillon (1 blokje)
2 eetlepels rode curry pasta
200 ml kokosmelk
sap van 1/2 limoen
peper en zout
bosje verse koriander
100 gram garanalen

Bereiden:
1. Snijd de ui en hak de knoflook fijn. Maak de pompoen schoon en snijd de pompoen in blokjes van ca. 2x2 cm.
2. Fruit de ui en knoflook in wat olie en/of boter (kan gewoon in de soeppan!) en voeg na 5 minuten de pompoenblokjes toe. Roer goed en bak het geheel nog 5 tot 10 minuten.
3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 min zachtjes koken.
4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij een mooie zachte structuur heeft.
5. Zet de pan terug op het vuur en roer de kokosmelk en de rode curry door de soep.
6. Warm de soep goed door en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
7. Serveer de soep met wat fijngehakte koriander.
8. Zelf afgemaakt met enkele mosselen in de schelp en hollandse garnalen.