Soep
4 personen
Mizo soep
Ingrediënten
2 tl
dashi korrels
1 l water
3 el miso
pasta
250 gr
zijdetofu
2
lente-uitjes
(wakame)
(shiitake)
Meng de dashi met het water in een
pan op matig vuur en breng aan de kook. Voeg de miso pasta
roerend met een garde toe en roer er de tofu door.
Snijd de lente-uitjes schuin in
stukjes van ca. 1 cm, haal de laagjes uit elkaar en voeg toe
aan de soep.
Voeg desgewenst wat wakame toe en
reepjes shiitake.
Recept:
http://allrecipes.com/recipe/miso-soup/
Commentaar van Joost:
Dashi, miso, zijdetofu en wakame
koop je bij de toko.
Dashi is een Japanse bouillon,
zijdetofu is een zachte tofu, miso is gefermenteerde
sojabonen pasta, wakame is zeewier.
Als je een sterkere bouillon
wilt kun je meer dashikorrels gebruiken. Als je een sterkere
miso smaak wilt kun je meer miso gebruiken.
De soep was een succes!