Voorgerecht
40 stuks
Gyoza
Ingrediënten
340 gr
varkensgehakt
1 ei
2
theelepels sake
2
theelepels mirin
1
eetlepel sojasaus
2
lente-uitjes, gesneden
2
theelepels fijngesneden gemberwortel
50 gr
fijngesneden witte of chinese kool
40 gyoza
of dumpling deegvelletjes
2
eetlepels zonnebloemolie
120 ml
water
Voor de
saus
4
eetlepels rijstazijn
4
eetlepels sojasaus
Bereidingswijze
Meng
varkensgehakt, ei, sake, mirin, 1 eetlepel sojasaus,
lente-ui, gember en kool. Meng goed door.
Schep 1
tot 2 theelepels van de vulling in een gyoza velletje. Wrijf
water op de randjes en vouw dan dubbel tot een halve maan.
Plooi een kant van het deeg voor een decoratief randje (als
plooien in een rok) an druk de randjes goed aan om dicht te
maken. Zorg ervoor dat er geen of weinig lucht in de
dumplings zit.
Verhit de
zonnebloemolie in hapjespan op middelhoog vuur. Leg de
dumplings in de pan en bak tot de onderkant bruin is,
ongeveer 3-5 minuten.
Zodra ze
bruin zijn, voeg je 120 ml water toe aan de pan. Doe de
deksel op de pan en laat nog 5 minuten koken.
Meng
ondertussen de azijn en sojasaus tot een sausje en serveer
de dumplings hiermee.
Recept:
http://allrecipes.nl/recept/12308/gyoza.aspx
Commentaar van Joost:
De deegvelletjes koop je bij de
toko in de diepvries. Op de website staat een filmpje.
Lekker!