Voorgerecht
40 stuks

Gyoza


Ingrediënten

340 gr varkensgehakt

1 ei

2 theelepels sake

2 theelepels mirin

1 eetlepel sojasaus

2 lente-uitjes, gesneden

2 theelepels fijngesneden gemberwortel

50 gr fijngesneden witte of chinese kool

40 gyoza of dumpling deegvelletjes

2 eetlepels zonnebloemolie

120 ml water

Voor de saus

4 eetlepels rijstazijn

4 eetlepels sojasaus

 

Bereidingswijze

Meng varkensgehakt, ei, sake, mirin, 1 eetlepel sojasaus, lente-ui, gember en kool. Meng goed door.

Schep 1 tot 2 theelepels van de vulling in een gyoza velletje. Wrijf water op de randjes en vouw dan dubbel tot een halve maan. Plooi een kant van het deeg voor een decoratief randje (als plooien in een rok) an druk de randjes goed aan om dicht te maken. Zorg ervoor dat er geen of weinig lucht in de dumplings zit.

Verhit de zonnebloemolie in hapjespan op middelhoog vuur. Leg de dumplings in de pan en bak tot de onderkant bruin is, ongeveer 3-5 minuten.

Zodra ze bruin zijn, voeg je 120 ml water toe aan de pan. Doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten koken.

Meng ondertussen de azijn en sojasaus tot een sausje en serveer de dumplings hiermee.

 

Recept: http://allrecipes.nl/recept/12308/gyoza.aspx

 

Commentaar van Joost:

De deegvelletjes koop je bij de toko in de diepvries. Op de website staat een filmpje. Lekker!