Voorgerecht
4 personen
Ingrediënten
2 x 100 gr verse tonijn (geen
staartstuk)
1 handje verse koriander
1 handje verse munt
0,5 stengel citroengras
1 el geroosterde sesamzaadjes
Voor de vinaigrette:
1 dl sojasaus
0,5 limoen, het sap
1 ring rode ui, fijngesneden
1 dun plakje knoflook,
fijngehakt
1 mespuntje wasabi
Gerookte paling
Zeekraal
Eetbare bloemen
Wasabi-crackers
Begin met dit
gerecht 1 dag van tevoren. Wrijf de tonijn in met olijfolie en schroei op de
hete grillpan aan alle kanten dicht. Laat meteen goed afkoelen zodat de vis niet
verder gaart.
Hak de
gespoelde en verse kruiden fijn. Meng ze door elkaar en leg ze op een stuk
plasticfolie. Wrijf er de tonijn rondom mee in en wikkel in de folie. Sluit goed
af en laat een nachtje trekken in de koelkast. Rooster de sesamzaadjes in een
hete pan zonder veststof. Blijf er bij zodat ze niet aanbranden. Klop de
ingrediënten voor de vinaigrette goed door elkaar en controleer de smaak.
Snij vlak voor het serveren de tonijn in mooie plakken
en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes. Garneer met de zeekraal, bloemen,
crackers en de paling. Geef de vinaigrette er apart bij.
We dronken daarbij een
Bernardus California Sauvignon blanc Griva Vineyard 2019
Bron: njam.tv