Gebruiksaanwijzing
Dr Watson Micro Stereoset

Dr Watson is een complete stereo-installatie gebouwd in een luidsprekerbox. Dr Watson heeft Bluetooth, FM radio, en is een versterker en MP3-speler. Je kunt een of twee van de Doctors speakers gebruiken, of andere boxen of een koptelefoon aansluiten.

Aansluiten

Voeding 5V: Sluit een voeding van 5V aan (bv een USB oplader) op het gaatje 5V DC. Buitenkant van de plug is de MIN, centerpin de PLUS. Voor de versterker sluit je een tweede voeding aan op het gaatje eronder. Heb je maar een voeding, gebruik het bovenste gaatje en zet de schakelaar naast het onderste gaatje omhoog. Meestal is een 1 Ampere voeding genoeg, maar wil je veel herrie, pak dan een 2A voeding.

Koptelefoon: De koptelefoonuitgang zit links van de Mono-schakelaar en schakelt de ingebouwde versterker en aangesloten luidsprekers uit.

Luidsprekers: Je kunt twee luidsprekers aansluiten bij de contacten L en R; zet de Mono/Stereo-schakelaar dan op Stereo. Je kunt op een kanaal het bij-boxje aansluiten en op het andere kanaal de ingebouwde luidspreker; bv het bij-boxje op L en de MONITOR schakelaar op R. Je kunt ook twee andere (bv grotere) boxen aansluiten zet dan MONITOR op uit.

Wil je met alleen de interne luidspreker luisteren, zet dan de Mono/Stereo-schakelaar op Mono om toch alle geluiden te horen.

De AUX ingang: Om Dr Watson als versterker te gebruiken, sluit je de bron (PC, pickup, smartphone, MP3-speler) met een 3.5mm plugje aan op AUX.

Luisteren en Bediening

Knoppen en knopjes

De afstandsbediening (links, AB) heeft bovenaan de Standby-knop, Stop, en Stil, daaronder de Mode, Herhaal, en de Equalizer, dan de Terug, Vooruit en Pauze, De Zacht, Hard en 0, en onderaan de cijfertoetsen.

Dr Watson (rechts) heeft op een paneeltje vier knoppen, VOL-, SCAN, VOL+ en Mode, onder dat paneel een Mono/Stereo- en Power-schakelaar, dan een draaiknop om de versterker te regelen, en onderaan Monitor.

Algemeen: Je kunt het apparaat AAN en UIT zetten met de Power schakelaar. Met de afstandsbediening kun je het ook op standby zetten. Knop MODE wisselt tussen Bluetooth, FM, AUX en MP3. Je pauzeert of herstart de weergave met een korte druk op SCAN of op de AB de pauzeknop.

Het volume kun je regelen door de VOL- of VOL+ knop lang in te drukken, of met Hard en Zacht op de afstandsbediening. Op de afstandsbediening kun je met EQ de klank veranderen (NORMAAL, POP, ROCK, JAZZ, CLASSIC, CUT).

Stand Bluetooth

Koppel een computer of smartphone op BT SPEAKER. Spring naar volgend of vorig nummer door VOL+ of VOL- kort in te drukken, regel volume door lang in te drukken.

Stand FM Radio

Voorbereiding: SCAN. Je stelt alle beschikbare zenders in door SCAN lang in te drukken. Tip: Om te voorkomen dat ook zwakke, slecht te ontvangen stations worden opgeslagen, schuif tijdens de scan de antenne in en leg Dr Watson even plat.

Je gaat omhoog en omlaag door de zenderlijst door de VOL+ of VOL- knop kort in te drukken, of op de AB Terug of Vooruit. Met de afstandsbediening kun je in de lijst kiezen door het nummer van het station in te typen. Of je kunt de frequentie direct ingeven zonder punt, dus bv 9-2-6 geeft 96,2MHz (NPO2).

Stand AUX

Het afspelen van analoge inputsignalen van de AUX aansluiting.

Stand MP3-Speler

Steek een USB stick in het USB slot met MP3 of WMA bestanden. Voor het dopje van de stick is een dophouder aangebracht nast de FM antenne. Tip: zorg dat er niet teveel bestanden op staan, want het inlezen kan dan erg lang duren.

Volgende of vorige nummer met VOL+ of VOL- kort, of op de AB Terug of Verder. Je kunt rechtstreeks naar een track springen door het nummer in te typen.

Opnemen

In elke stand kun je, wanneer een USB stick geplaatst is, opnames maken. Druk lang op MODE om de opname te starten en ook weer lang op MODE om te stoppen. De opnames worden in MP3-formaat geplaatst in een map RECORD op de stick.


Gerard Tel.