Welkom bij marco@work, waar ik mijn promotieonderzoek documenteer in het kader van het Determinants of Dialectal Variation project.
Welcome to marco@work, where I document my Ph.D research in the context of the Determinants of Dialectal Variation project.

 Onderdelen
· Startpagina
· Afbeeldingen
· Archief
· Downloads
· Lidmaatschap
· Links
· Onderwerpen
· Statistieken

 Speerpunten
· Meertens pagina
· Video
· Powerpoint
· Paper
· Status
· Literatuurlijst
· Project portaal
· Recentelijk
· Taalhulpjes
· /

 Babylon

 Prijsuitreiking


 marco@work

© 2003-2007
Marco Rene Spruit

Colleges Inleiding Taalvariatie - syntactische variatie, geografie, dialectometrie
Geplaatst op Woensdag 11 oktober @ 18:20:45 GMT+1

Algemeen Ik heb een hoorcollege en een werkcollege gegeven in de reeks Inleiding Taalvariatie voor elf Bachelor studenten van de VU en UVA over syntactische variatie, geografie en dialectometrie.

Het hoorcollege heb ik gegeven aan de hand van een kleurige handout. Het behandelt in het kort de geschiedenis van de dialectgeografie en legt de basisprincipes uit van kwantitatief taalkundig onderzoek op syntactisch variatiegebied. De studenten hadden overigens van te voren als literatuur Van randstad tot landrand van Daan en Blok uit 1969 gelezen en mijn Meertens Respons artikel. Als tussendoortje heb ik overigens kant 1 van de Daan en Blok grammofoonplaat Streektaal en regionaal Nederlands in zes variaties laten horen...

In het werkcollege heb ik de huiswerkopdrachten uitgebreid besproken. Na afloop heb ik alle antwoorden samengevoegd en deze aan de studenten meegegeven. Het te lezen artikel voor dit werkcollege hoefde ik hierna niet meer te bespreken. Het laatste gedeelte van de tijd heb ik gebruikt om een spel te spelen. De winnaars gaan het gewonnen geld inzetten om de ontwikkeling van streektaal ten opzichte van de standaardtaal in vier Nederlandstalige gebieden te onderzoeken!


 
 Gerelateerde links
· Meer over Algemeen
· Nieuws door Marco


Meest gelezen verhaal om Algemeen:
Downtime


 Score Artikel
Gemiddelde score: 0
Stemmen: 0

Neem even tijd om dit artikel te beoordelen:

Uitstekend
Zeer Goed
Goed
Gewoon
Slecht


 Opties

 Printervriendelijke pagina Printervriendelijke pagina

 Stuur dit verhaal naar een kennis Stuur dit verhaal naar een kennis